Annons

Taktfast Gåsalopp i Skanör

Trelleborg • Publicerad 25 juni 2007
Kom igen, bara några gåsameter kvar! Team Waikiki fick stöd i den långa kampen fram till mål. Bild: Claes NybergFoto: 

Åskådarna på årets Gåsalopp i Skanör fick vad de kommit för att se. Spex, kreativitet, entusiasm och ett och annat fall.

För att genomföra ett framgångsrikt Gåsalopp gäller det att hålla takten och fötterna på plats. Det hade uppenbarligen laget Stallet tagit fasta på, som med bestämda steg, i förda ridkläder, klampade fram på Östergatan i snabb takt.

Annons

Team Waikiki hade även funderat igenom lite mer informell teknik inför loppet.

– Vi vill ha roligt och sprida lite glädje. Och så är vi väldigt sammansvetsatde, säger Gabriella Gall, i förd Hawaii-inspirerade kläder.

– Dessutom är det bra uppvärmning inför festen i kväll, säger lagkamraten Lisa Frezzero, innan hon beger sig mot start för nedräkning.

En påhejare, eller en glad ramsa, är heller inte fel att ha, särskilt när gåsaledet havererat för tionde gången.

Längst med den 1052,3 gåsameter (cirka 757 svenska meter) långa banan hade åskådare samlats med mat och dryck för att heja på deltagarna. Britta Gustafsson har med sig champagne och jordgubbar som hon delar med sig till vänner och bekanta.

– Det som är roligt är att träffas så här informellt, särskilt för oss som bor här, säger Britta Gustafsson, som själv deltagit i loppet flera gånger tidigare. Men i dag får det räcka med att titta.

– Det är mer än att det ska gå fort, de ska visa på lite framåtanda också, säger åskådaren Nils Bjerre.

Det bad-klädda laget "Bad-tast" visade på storhet när de stannade upp en stund för att låna ut sin badboll till en pojke och sjunga till hans ära. En gärning som uppskattades av publiken.

Dagens vinnare blev Sponsorlaget. Tävlingens rekord genom tiderna på 4.34 minuter är dock ännu obesegrat.

Christina Malmberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons