Tågtrafik till Berlin åter hotad

SJ planerar att lägga ned tågförbindelsen mellan Malmö och Berlin. Den uppfattningen har ledande politiker i Region Skåne fått och skriver därför i ett brev till SJ:s ledning att en nedläggning av tågtrafiken på sträckan vore synnerligen "olycklig och illavarslande".
Trelleborg • Publicerad 9 oktober 2003

Enligt brevet från regionstyrelsens ordförande Uno Aldegren och regionala utvecklingsnämndens ordförande Christine Axelsson ska det finnas planer på att lägga ned tågtrafiken, som går med tågfärja mellan Trelleborg och Sassnitz, redan den 14 december i år. Politikerna i Skåne pekar på en rad problem för trafikanterna. Det skulle både bli dyrare och mindre miljövänligt att använda sig av bil och färja eller av flyg från Köpenhamns flygplats Kastrup. Dessutom är nattåget från Malmö, som kommer till Berlin på morgonen, bättre anpassat för tidiga möten i Tyskland. Region Skåne har inte själv någon möjlighet att skjuta till pengar till tågtrafiken, men politikerna säger sig vara villiga att på andra sätt försöka öka resandet på sträckan.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.