Annons

Tåget kör in i besökarnas hjärtan

En positiv överraskning som ständigt är fullsatt. Så beskrivs "Palmtåget" som är sommarens nytillskott på turistscenen. Populariteten har orsakat både hot om polisingripande och en vallfärd från norra Norrland.
Trelleborg • Publicerad 30 juli 2013
Palmtåget har blivit ett populärt inslag på Trelleborgs gator.
Palmtåget har blivit ett populärt inslag på Trelleborgs gator.Foto: 

-Vi hade inga förväntningar eftersom det är det första året som tåget kör. Men nu har vi istället haft folk som kommit in till oss och varit sura för att det alltid är fullt. Men det är ett kärt problem, säger turistassistent Gabriella Rönnow.

Tågägaren Bo-Göran Andersson kan även han berätta om incidenter när hugade tågresenärer tycker att väntan blivit för lång.

Annons

-Vid ett tillfälle när de kom upp till Stortorget med fulla vagnar så stod där 20 personer som redan missat två turer för att det varit fullt. De började klättra upp på vagnarna innan föraren ens hunnit ut. Det är inte säkert att köra om inte alla passagerare har sittplats men folk gick inte av förrän föraren hotat med att ringa polisen.

Numera ringer företagarna upp Bo-Göran Andersson och ber om att få vara med och sponsra tåget. Och inför nästa år har han stora planer tillsammans med Stena Line.

-En möjlighet är att vi kör in i båten med tåget och hämtar passagerare och sedan lämnar av dem där igen. Nu har vi precis bara inlett samtalen så om det blir så det vet jag inte. Men någon form av samarbete lär det i alla fall bli, säger han.

Även på turistbyrån räknar Gabriella Rönnow med ännu en tågsommar nästa år. Och fler hängivna tågresenärer.

-En mamma från norra Norrland ringde och berättade att hennes dotter var jättenällad och att de skulle åka ner hit bara för tågets skull. Det är nog det mest extrema hittills. Hoppas bara att de fick plats på tåget också.

LÄS MER

Högt tryck från turister i sommar

I tisdagens papperstidning och e-tidningkan du läsa ett reportage från när TA åkte Palmtåget.

Louise Löfgren
John Palm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons