Täckelsen ska äntligen falla från skyltarna

Ännu ett och ett halvt år efter invigningen är vissa hastighetsskyltar på Västra Ringvägens förlängning fortfarande övertäckta. Men på fredag ska täckelsen falla.
Trelleborg • Publicerad 26 februari 2014
På fredag ska täckelsen äntligen falla på Västra Ringvägens förlängning. Foto: Tomas Nyberg
På fredag ska täckelsen äntligen falla på Västra Ringvägens förlängning. Foto: Tomas NybergFoto: Tomas Nyberg

Det har kommit en del kritik mot att skyltarna varit övertäckta så länge. Orsaken är, enligt kommunen, att det har behövts en konsekvensutredning i samband med att hastighetsgränsen ändrades.

Högsta tillåtna hastighet blir 60 kilometer i timmen på Västra Ringvägen söder om Virkesvägen samt en kortare sträcka på Tommarpsvägens nya sträckning. Mellan väg 108 och Virkesvägen blir högsta tillåtna hastighet 80 kilometer i timmen.

En annan förändring som gjort att det dragit ut på tiden är att gränsen för tättbebyggt område flyttats för att kommunen skulle kunna besluta om hastighetsändringen.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.