Annons

TA får ny podd: ”Vi gillar heta potatisar”

I TA:s nya podd vill reportrarna bjuda in lyssnarna bakom kulisserna i nyhetsarbetet.
– Det är roligt att inte behöva vara så seriös hela tiden, säger Sofia Bergström Nielsen.
Första avsnittet hör du i spelaren nedan eller på Spotify.
Trelleborg • Publicerad 12 december 2022 • Uppdaterad 13 december 2022
På TApeten kommer vända på heta potatisar och snacka om nyheter som har väckt reaktioner hos trelleborgarna.
På TApeten kommer vända på heta potatisar och snacka om nyheter som har väckt reaktioner hos trelleborgarna.Foto: Julia Ericsson

När Andreas Mårtensson tittade på SVT:s Politikbyrån tänkte han att det vore roligt att göra något liknande i Trelleborgsformat. Så föddes TA Valpodd. Valet är över men politiken pågår ständigt och TA:s tre poddare Andreas Mårtensson, Sofia Bergström Nielsen och Lars Thulin har inte fått nog. På måndagen släpps första avsnittet av valpoddens uppföljare: På TApeten.

”Programledare som smågrälar lite grann med varandra är alltid underhållande. Vi ska gräla mer tycker jag, det är ett mål vi har.”
Lars Thulin, poddare på TA

– Det ska vara analyserande men lite lättsammare än vanliga nyheter och med en glimt i ögat här och där, säger Andreas Mårtensson.

Annons

I På TApeten blir det inte bara politik. Tanken är att ta upp nyheter som väckt reaktioner hos trelleborgarna och blivit föremål för debatt. Det ska också finnas humor.

– Det är roligt att inte behöva vara så seriös hela tiden, säger Sofia Bergström Nielsen.

I första avsnittet kommer det att snackas om politikernas arvoden och om parkeringsavgifterna i centrum.

– Det är två nyheter som har gjort läsarna väldigt arga, säger Sofia Bergström Nielsen.

– Två heta potatisar och vi gillar heta potatisar, säger Lars Thulin.

Han lovar också att lyssnarna ska få ta del av nyhetsarbetet, det vill säga arbetet bakom nyhetsartiklarnas kulisser. Podden blir ett slags bonusmaterial.

Lars Thulin, Andreas Mårtensson och Sofia Bergström Nielsen hoppas kunna bjuda in gäster till podden så ofta som möjligt. En drömgäst är Mikael Rubin. Amanda Ooms eller Björn Kjellman hade inte varit fel det heller, tycker Lars Thulin. Han hoppas också på småtjafs i podden.

– Programledare som smågrälar lite grann med varandra är alltid underhållande. Vi ska gräla mer tycker jag, det är ett mål vi har, säger Lars Thulin.

Lyssna på första avsnittet här:

Här saknas innehåll

Klara ThörnSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons