Sysselsättningen tryggad för tre år

Fönsterfabriken i Trelleborg får en stororder på cirka tolv miljoner kronor från KI Fastigheter i Jönköping.
Trelleborg • Publicerad 29 mars 2005
Thomas Stevens, vd på Fönsterfabriken i Trelleborg, är nöjd med storordern som tryggar sysselsättningen. Arkivbild: Claes Nyberg
Thomas Stevens, vd på Fönsterfabriken i Trelleborg, är nöjd med storordern som tryggar sysselsättningen. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Fönsterfabriken i Trelleborg levererar nya fönster till hyreslägenheter i höghus i Jönköping under våren.

Sammanlagt rör det sig om cirka 2 000 fönster till cirka 340 lägenheter i Jönköping som ska bytas ut.

Lägenheterna har träfönster från 1960-talet som blivit för dåliga för att underhålla längre. Fönstren måste bytas ut och ordern på de nya fönstren gick till Fönsterfabriken i Trelleborg som börjar leverera de nya fönstren till Jönköping nu i april i år.

Enligt Fönsterfabriken tryggar ordern sysselsättningen på fabriken i tre år framöver.

Det handlar om fönster gjord av PVC. Enligt Fönsterfabriken är det kompositkarmar med superenergiglas ska leverera till Jönköping.

– Våra fönster behöver aldrig målas, säger Thomas Stevens, vd på Fönsterfabriken i Trelleborg. Det betyder miljoner i lägre underhåll, speciellt i så höga hus.

Fönsterfabriken i Trelleborg hoppas på fler order av denna typ, eftersom många hus som byggdes på 1960-70- 0ch 80-talen hade dåligt virke i fönstren, vilket gör att många fastighetsägaren nu vill byta ut fönstren.

Fönsterfabriken i Trelleborg har tillverkat fönster i 20 år. För närvarande sysselsätter företaget cirka 15 personer.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.