Annons

Syrebrist sätter stopp för seniorernas spelglädje

Att spela pingis är inte längre bara en njutning för de pensionärer från PRO som tränar i Söderslättshallen två morgnar i veckan.
Trelleborg • Publicerad 29 september 2010
Foto: 
Bertil Berggren och Sten-Åke Eriksson tränar pingis två gånger i veckan. Men den dåliga luften i hallen gör att de måste lägga av efter en timme.
Bertil Berggren och Sten-Åke Eriksson tränar pingis två gånger i veckan. Men den dåliga luften i hallen gör att de måste lägga av efter en timme.Foto: 
Foto: 

Efter halva speltiden, en timme, är de flesta så trötta att de inte orkar slå en serve eller backhand till. Orsaken: syret i lokalen har nästan tagit slut.

– Nu går man verkligen på knäna, pustar Bertil Berggren som trots sina 75 år håller igång i källaren på Södan två pingispass i veckan.

Annons

När TA tittar in är nio gubbar igång och spelar. Någon slår en giftig backhand, en annan gör en imponerande plock i knähöjd. I den syrefattiga luften hörs många glada skratt men i pannorna är det betydligt mer svettdroppar än det borde.

– I våras kunde jag utan problem skumpa runt med fläsket i två timmar. Nu är jag slut efter en halvtimme men brukar fortsätta på ren jävelskap en halvtimme till. Man vill ju ge järnet för att inte skämma ut sig, men sen raglar man nästan hem, säger Bertil Berggren.

Enligt pensionärerna har lokalen betydligt sämre luft nu än i våras. Detta kan tyckas paradoxalt eftersom kommunen satsat många miljoner på att renovera ventilationssystemet. Till vilken nytta, undrar pensionärerna som måste träna med öppen dörr för att få in något syre överhuvudtaget.

– Vi har frågat kommunen vad de tänker göra åt det, men inte fått mycket svar. Det är synd, för förutom luften är lokalen perfekt, säger Inge Hansson.

Henrik Alkevall, avdelningschef på bygg- och projektavdelningen på fastighetsförvaltningen känner till problemet. I morgon, torsdag, är det efterbesiktning och då kommer han att påtala bristerna.

– Vi anmäler det som är fel och då kommer leverantören att justera och åtgärda de problem som finns. Förhoppningsvis ska det bli åtgärdat omgående, säger Henrik Alkevall.

Gubbarna i pingislokalen hoppas verkligen på bättring.

– Att äta rätt och hålla igång är livsviktigt, säger Bertil Berggren.

Anna Thulin
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons