Annons

Swebus saknar större pengasumma

En större summa pengar har försvunnit från Swebus kontor vid busstationen Övre i Trelleborg. Det var redan i början av januari som personalen upptäckte att det fattades pengar.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2004

Man har gjort en intern utredning men har inte kunnat få fram var pengarna tagit vägen. Därför har man nu polisanmält saken för att försöka utreda om det handlar om en stöld eller inte. Totalt handlar det om 61 500 kronor som ska ha lagts i ett kassaskåp kring nyår. Bussförarna lägger sina dagskassor i skåpet via en kodlåst säkerhetsbox. Därefter är det bara vaktbolaget som har tillgång till pengarna. Kassaskåpet var inte helt tömt utan det är bara en del av dagskassorna från perioden som saknas. Enligt Per Svensson, trafikmästare hos Swebus, är det inte något räknefel som ligger bakom. - Det är några påsar som är borta. Var de har hamnat vet vi inte. I nuläget vill Per Svensson inte rikta några misstankar mot någon utan menar att det kan handla om ett fel någonstans.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons