Annons

Svettigt sväng i Smyge

Trots konkurrens från Palmrocken i Trelleborg var det ovanligt många som letat sig till Smygehamn för att lyssna på fin jazz på fredagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 28 juli 2007
Snap Happys, bandet från Australien, väckte stor entusiasm på Jazzfestivalen. Bild: Malin Palm
Snap Happys, bandet från Australien, väckte stor entusiasm på Jazzfestivalen. Bild: Malin PalmFoto: 

En stressad men glad arrangör, Håkan Fredriksson, sprang med extrastolar till alla som ville se Gunhild Carling big band och Carling family i Magasinet.

Och i Garaget var det helt smockat när gästerna från Australien Snap Happy spelade sin svängiga jazz. Bandet drog sig inte för att spela en gammal klassiker som "Bei mir bist du schön" med ett helt annorlunda stuk som gjorde melodin till något nytt.

Annons

- Det har varit mycket förköp i år och det är mer folk än vanligt, säger Håkan Fredriksson. Snap Happy är ett verkligt kul band och det är deras första uppträdande i Sverige. Jag har hört dem tidigare och är glad att de ville komma hit och spela.

Två som gillade bandet från Australien var Esse Nilsson med sonen Alfred, sju år i knät.

- Vi har sommarhus här, men det är första gången vi är på jazzfestivalen, berättar Esse Nilsson. Men Snap Happy gillar jag verkligen.

Och Alfred håller med mamma.

- Det är ett bra band, säger han.

Esse Nilsson berättar att jazzfestivalen är sommaravslutningen för dem.

- Vi åker härifrån nu i helgen, säger hon. Jag är jätteglad att jag fick höra det här bandet spela.

Inne i Magasinet är det helt fullt när Gunhild Carling spelar upp. Det svänger häftigt när storbandet drar upp rytmen och trots att alla sitter är det svårt att vara stilla. Värmen stiger och publiken stortrivs med bandet som bjuder på en både djupt musikalisk och rolig show.

- Det går inte att få in någon mer med skohorn ens, säger Håkan Fredriksson och pustar ut efter att ha tryckt in de sista extra platserna i Magasinet.

Snap Happy fortsätter sin Europaturné och åker till Amsterdam i dag. Sedan blir det besök i Danmark och Norge bland annat.

Annons

Håkan Fredriksson var nöjd med vädret också.

- Men det kunde ha blåst lite mindre, säger han.

I dag lördag bjuder Jazz i Smyge på fortsatta musikaliska äventyr. Det hela börjar redan klockan 14 när New Orleans delight med Lee Gunness och Norbert Susemihl i Östra Torps kyrka.

Bland höjdpunkterna i kväll finns Roger Berg big band i Magasinet klockan 17 30 till 19 där den 17 man starka orkestern spelar både swing och ballader. 20 till 22 spelar den ständige gästen Sammy Rimington i Magasinet där kvällen avslutas med Swing guitars 95 klockan 22.30 till 24.

I garaget spelar bland andra Uddeskog band och Goodmankvartetten. Där avslutas kvällen med Skjorta & Blues 22.45 till 23.45.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons