Annons

Svettiga pannor påturnering

Det gick hett till i Köpingeskolans gymnastiksal på torsdagen. Östra skolan och Pilevall möttes i en skolturnering.
Trelleborg • Publicerad 23 mars 2007
Josevska Blagojce och Dardan Kastrati slåss om bollen.
Josevska Blagojce och Dardan Kastrati slåss om bollen.Foto: 
Det gick hett till på skolturneringen i Köpingeskolans gymnstiksal i går. Tjejerna i fjärdeklass på Pilevallskolan vann med 5-0, mot Östra skolans tjejlag i innebandy. BILD: Anette Sjöström
Det gick hett till på skolturneringen i Köpingeskolans gymnstiksal i går. Tjejerna i fjärdeklass på Pilevallskolan vann med 5-0, mot Östra skolans tjejlag i innebandy. BILD: Anette SjöströmFoto: 

Gymnastiksalen på Köpingeskolan var fylldes till bredden av tävlingsinriktade fjärdeklassare.

Totalt 12 lag möttes i turneringen. Fotboll, innebandy och doppboll var dagens grenar.

Annons

Initiativtagare till turneringen var Pilevalls idrottslärare Ghisoun Elmir.

– Det är viktigt att skolorna får träffas och umgås. Det är också bra att de får lära sig att handskas med de känslor som kommer upp både när de vinner och förlorar. Senare i livet kommer de uppleva både med- och motgångar och genom den här typen av sportturneringar kan de lära sig att kotrollera sina känslor.

Att det blev just fotboll, innebandy och doppboll på skolturneringen var fjärdeklassarnas eget önskemål.

– Det är bra för eleverna att själva vara med och bestämma. Att välja vilka sporter som de skulle mötas i under turneringen är ett sätt att få dem att känna sig delaktiga. Eleverna på Östra skolan och Pilevall har bett om att få träffas oftare på det här sättet. Vi kommer därför att ha en gemensam friluftsdag framöver.

Donjeta Dzaka, från klass 4 a på Pilevallskolan, tycker att sportturneringar är en skolans höjdpunkter.

– Det är så roligt att spela fotboll och att tävla mot Pilevall. Det är kul och se hur eleverna på andra skolor spelar. Det är annorlunda mot hur skolan brukar vara, när man spelar turneringar. Jag önskar att vi kunde träffas och spela matcher oftare, säger 10-åriga Donjeta.

Caroline Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons