Annons

Sverigedemokrat vill ha mer pengar

Per Klarberg (sd) arbetar som lokförare och menar att kommunens bestämmelser om ersättningar för förlorad arbetsinkomst missgynnar honom.
Trelleborg • Publicerad 8 februari 2007

I ett brev till kommunstyrelsen förslår han att den politiker som förlorar mer på att gå på sammanträden än ersättningen från kommunen ska kunna få högre ersättning.

Det handlar om dem som arbetar skift eller har andra särskilda arbetsförhållanden.

Annons

Under den förra mandatperioden har Per Klarberg försökt att styra sina arbetstider så att de krockat så lite som möjligt med de kommunala uppdragen. I sitt brev till kommunstyrelsen skriver Per Klarberg dock att han nu har betydligt fler uppdrag och att det ställer till bekymmer.

Bakgrunden till Per Klarbergs bekymmer är att en lokförare ju inte kan ställa ifrån sig tågsättet för att åka på möte i två timmar och sedan åka tillbaka och köra vidare. I stället måste han kanske helt avstå från arbete under den sammanträdesdagen. Enligt de nuvarande bestämmelserna får han dock ersättning bara för sammanträdestiden.

Enligt Per Klarbergs brev till kommunstyrelsen har regionfullmäktige redan sådana bestämmelser för dem som arbetar skift eller på annat sätt förlorar mer arbetsinkomst än bara för den tid som mötet tar.

– Kommunstyrelsen har fått i uppdrag av kommunfullmäktige att titta på detta, säger Rutger Persson, kommundirektör i Trelleborg.

Per Klarberg föreslår i sitt brev till kommunstyrelsen att han ska få ersättning med 1 306 kronor per tillfälle och att 3,5 procent sätts in som ersättning för förlorad pensionsförmån.

Det är den ersättning han får från Region Skåne, där han under nuvarande mandatperiod sitter i regionfullmäktige.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons