GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Svenskt världsnamn sista bokningen

Räkna med en ”Final Countdown” på friluftsbadet i Svedala i sommar. Sommarrocken har lyckats ro i land en stor fisk: Europe.
Svedala • Publicerad 7 juni 2022
Europes sångare Joey Tempest på en bild från bandets besök i Svedala 2010.
Europes sångare Joey Tempest på en bild från bandets besök i Svedala 2010.Foto: Tom Wall

”En perfekt artist för vår festival”, kommenterar Sommarrockens festivalgeneral Filip Ostrell bokningen i ett pressmeddelande. ”Det känns fantastiskt att presentera en rock-artist som samtidigt har en så bred publik och som kan skapa så mycket nostalgikänslor”.

Europe hade enorma hits under slutet av 1980-talet, ”Carrie”, ”Rock The Night” och förstås ”The Final Countdown”. Efter fem studioalbum tog bandet en nästan tio år lång paus 1992. De återvände dock till rockscenen 2003 och har sedan dess fortsatt att släppa ny musik. Till dags dato har bandet sålt över 20 miljoner album.

”Fantastiskt att presentera en rock-artist som samtidigt har en så bred publik och som kan skapa så mycket nostalgikänslor.”
Filip Ostrell, Sommarrocken

Joey Tempest & co har faktiskt varit i Svedala två gånger förut, 2010 och 2017. Nu blir de den artist som avslutar festivalens bokningar för 2022. På listan hittas sedan tidigare artister som Molly Sandén, Mustasch, Måns Zelmerlöw, Oscar Zia och Thomas Di Leva.

Sommarrocken arrangeras av musikföreningen S.M.U.R.F och hålls 14–16 juli på friluftsbadet.

Fakta

Sommarrocken 2022

Torsdag 14 juli

Seven Steps Away

Liar Thief Bandit

Going To Hell In A Chevy

Thomas Di Leva

Spootlajtz

Mustasch

Fredag 15 juli

Forgetting Yesterday

Oscar Zia

Danne Stråhed

Joddla Med Siv

Diamantorkestern

Europe

Lördag 16 juli

Pontus & Polarna

Grannen Måns

Dolly Style

Frances & The Fathers

Molly Hammar

Mother Mersy

Måns Zelmerlöw

Hasse Andersson

Perikles

The Show Goes On – Queen Tribute

Molly Sandén

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.