Svensk folkmusik i Hongkong

Maria Bojlund, uppvuxen i Trelleborg, åker till Hongkong tisdag kväll för att spela svensk folkmusik med gruppen Vilja vid invigningen av ett nytt Ikea-varuhus.
Trelleborg • Publicerad 27 juli 2004

Hur fick ni det uppdraget? - Det var en artistförmedling från Malmö som ringde upp och frågade om vi ville göra det. Det är jag och tre till, Markus Tullberg, Olle Pallars och Frida Andersdotter. Två folkmusiker och två folkdansare. Vilka instrument spelar ni? - Jag spelar fiol och sjunger. Sedan har vi en som spelar bouzouki och traversflöjt. Vad ska ni framföra? - Vi ska bjuda på ett program på 25-30 minuter med lite olika av de danser som finns i Sverige. Det blir polska, schottis, vals och en menuett. Har ni spelat utomlands förut? - Vi har aldrig varit i Asien någon av oss. Men Markus Tullberg har spelat i Argentina, själv har jag bara varit i Tyskland och spelat. Vad ska ni mer göra i Hongkong? - Det vet vi inte riktigt. Vi känner inte till staden men har en artistförmedlare där som förhoppningsvis kommer att visa oss runt. Utfrågare: Jenny Isaksson

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.