Annons

Sven-Inge Nilsson blir ny närpolischef i Trelleborg

Sven-Inge Nilsson blir ny närpolischef för Söderslätt. Han ersätter därmed Stefan Appelberg, som går vidare till en administrativ tjänst vid Länspolisen i Skåne. Sven-Inge Nilsson tillträder sin tjänst på måndag nästa vecka.
Trelleborg • Publicerad 9 februari 2009

Nu står det klart att Söderslätt får en ny närpolischef. Området omfattas av Trelleborg, Vellinge och Svedala.

Tillsättningen bekräftas av Mats Hammar vid Trelleborgspolisen:

Annons

– Sven-Inge Nilsson kommer att bli tillförordnad närp0lischef. Hur länge han kommer att ha den här befattningen är ännu inte bestämt, utan det blir tills vidare, säger Hammar.

Sven-Inge Nilsson är 54 år, bosatt i Hörby och har haft flera tunga uppdrag inom polisen i Skåne. Just nu är Nilsson stabschef vid det nordöstra polisområdet i Skåne.

Tidigare har han bland annat varit chef för LKC i Skåne, Länskommunikationscentralen, och bland annat haft flera olika chefsbefattningar vid Malmöpolisen. – Sven-Inge Nilsson börjar sin tjänst som närpolischef först på måndag nästa vecka, eftersom han är på semester den här veckan, berättar Mats Hammar.

När nu Sven-Inge Nilsson får uppdraget som närpolischef så gör Stefan Appelberg helt och hållet sorti från Trelleborg. Appelberg, som har suttit på tjänsten som närpolischef i Trelleborg sedan hösten 2004, har fått en tjänst vid Skånepolisen.

Där ska han jobba vid sektionen planeringsstöd, en avdelning som sorterar under Länspolismästaren i Skåne.

Fortfarande är det oklart hur länge Sven-Inge Nilsson kommer att ha befattningen som närpolischef i för Söderslätt.

– Det är inte avgjort hur länge han ska ha den här tjänsten. Det enda jag vet i nuläget är att Nilsson är tillförordnad för att ersätta Stefan Appelberg när han går vidare, säger Mats Hammar.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons