Svårt ställa krav på tillgänglighet

Kulturnämnden menar att det är svårt att ställa kravet att allt ska vara tillgängligt för alla. Det framgår av nämndens svar på förslaget till målprogram för tillgänglighet i Trelleborgs kommun.
Trelleborg • Publicerad 14 juni 2013

-Skrivningen att kulturutbudet som får stöd från kommunen ska vara öppet och tillgängligt för alla är väl tuff, menar Love Nilsson (MP), ordförande i kulturnämnden.

I sitt svar på förslaget menar kulturnämnden att kraven på föreningarna att allt utbud ska vara tillgängligt för alla är väl högt ställda. Det finns inom Trelleborg i dag stora kulturella insatser som stöds, men som är mycket svåra att göra tillgängliga för alla.

Som exempel på föreningar som i dag får stöd, men där verksamheten är mycket svår att göra tillgängliga för alla, nämner kulturnämnden mölleföreningar och veteranbåtsföreningen.

Det handlar bland annat om att det inte går att bygga hissar i möllor utan att förstöra dem och att det är svårt att få ombord rullstolar i veteranbåtar.

-Vi tycker att det är bra med ett program för tillgänglighet, men vi föreslår ett tillägg som säger att föreningar ska beakta tillgänglighetskraven i större utsträckning framöver, säger Love Nilsson.

Martin Falkenby
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.