Annons

Svårt skuren i glasdörr

För fyra år sedan klämde Dennis Talevski sönder tummen i en grind. I veckan var det storebror Daniels tur när en glasruta lossnade i en dörr och skar söner hela hans arm. Nu överväger familjen att stämma Trelleborgshem för att de inte renoverar de slitna fastigheterna på Sockenvägen.
Trelleborg • Publicerad 29 juni 2005

Familjen Talevski har bott i tio år på Sockenvägen. Nu har de tröttnat. Ute på gården ligger brädor med rostiga spikar öppet. På gräsmattorna är glassplitter utspritt. Trappuppgångarna är nedklottrade och det luktar illa.

– Vi flyttade hit för att det var långt från biltrafiken och tryggt för våra barn, säger pappan Peco Talevski.

Annons

Men efter den senaste olyckshändelsen vill de nu att flytta. Det var i torsdags som 10-årige Daniel Talevski skulle lämna igen en nyckel i grannuppgången. I flera veckor hade rutan i glasdörren suttit löst och skallrat när den öppnades. Fastighetsägaren Trelleborgshem hade kontaktats av de boende och svaret hade blivit det vanliga. Vi ska fixa det.

Den här dagen glömde Daniel bort att rutan att löst och tryckte på den när han öppnade dörren. Rutan lossnade och splittrades över honom. Tjocka och vassa skärvor skar sönder hela hans underarm.

– Det blödde jättemycket och man kunde se benet och allt äckel därinne, berättar Daniel Talevski och visar dörren som fortfarande saknar ny ruta. Splittret har de boende själva sopat bort.

Efter en två timmar lång operation och en orolig helg där Daniel mått dåligt, har förtvivlan bytts ut mot ilska. För fyra år sedan ledde det dåliga underhållet till att nu 8-årige Dennis Talevski fick sin tumme stympad. Anledningen då var en olåst bilgrind som barnen lekte på. Även då hade de boende i flera veckor krävt att få grinden åtgärdad. – Barn är barn och kommer alltid att leka. Nu har två olyckor hänt mina söner, på grund av Trelleborgshem, säger Peco Talevski som undrar varför olyckorna måste hända för att Trelleborgshem ska reagera.

På kort sikt är Daniel Talevskis sommarlov förstört. Det blir inga bad med den gipsade armen och han har ont. På längre sikt kan det vara allvarligare. Han kan inte röra två av fingrarna och en muskel i armen kan vara svårt skadad. Nu väntar familjen på ytterligare läkarundersökningar. Det gör även Trelleborgshem som vill se vad läkarna säger om Dennis Talevskis skador innan de agerar.

– Vi kommer ta det här till domstol, säger Peco Talevski som den här gången vill ha skadestånd av Trelleborgshem för den äldste sonens olycka.

Oavsett vad utgången blir angående skadestånd så vill familjen nu bort från Sockenvägen och Trelleborghem. Området är ingen säker plats för deras barn att växa upp på.

0410-545 00

kristofer.naess@allehandasyd.se

TRELLEBORGKristofer Naess
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons