Annons

Svårt på vägarna efter snöstorm

Strömavbrott, telefoner som inte fungerar och avåkningar längs vägarna. Det är resultatet av snöovädret som slog till mot Skåne under lördagen.
Trelleborg • Publicerad 13 februari 2005

Omkring 100 trafikolyckor har rapporterats in sedan lördagseftermiddagen men ganska få från sydvästra Skåne.

En singelolycka inträffade under lördagskvällen mellan Gislöv och Simlinge vid "8-korset" där en personbil kanade av vägen. Två bilar kanade tidigt under söndagsmorgonen av vägbanan vid Minnesberg. Inga personskador har dock rapporterats. En singelolycka inträffade under morgonen på E6 norr om Vellinge men det är oklart vilka skador de inblandade ådrog sig.

Annons

Sydkraft uppger att omkring 9000 hushåll i nuläget är utan el i Skåne. Omkring 30 hushåll i Trelleborgs och Vellinge kommun är strömlösa.

Telia uppger att om kring 8000 abonnenter inte har tillgång till fast telefoni. Inga fall är rapporterade från Trelleborg eller Vellinge men under söndagsmorgonen var nästan 3000 abonnenter i Ystad utan telefon.

Enligt SMHI: s prognos för sydvästra Skåne för det närmaste dygnet ska snöfallet upphöra under eftermiddagen och övergå till regn. Mer snö kan dock komma in under måndagsmorgonen.

Under dagen kommer vägverket att fortsätta snöröjningen på samtliga vägar.

– Det är modd och snö ute på vägarna. Man måste anpassa hastighet och avstånd och det gäller att köra försiktigt, säger Roland Andersson på vägverkets trafikinformationscentral.

Magnus Aspegren

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons