Annons

Svårt hinna muddra i Smygehamn i år

Länsstyrelsen ger nu klartecken för Kommunal teknik att muddra i inseglingsrännan och hamnbassängen i Smygehamn. Men Kommunal teknik får svårt att hinna med muddringen, som helst ska göras före 15 april, enligt länsstyrelsen.
Trelleborg • Publicerad 31 mars 2003

Dessutom menar länsstyrelsen att muddringen inte bör göras förrän frågan om uppläggningen av massorna avgjorts. Och den frågan håller länsstyrelsen fortfarande på att fundera över. I sitt beslut poängterar länsstyrelsen att det endast får handla om att muddra för att behålla det vattendjup som finns, alltså inte om att göra vattendjupet större. Kommunal teknik behöver inget särskilt tillstånd för muddringen, men måste anmäla jobbet till länsstyrelsen. Den stora frågan är dock var muddermassorna ska dumpas. Länsstyrelsen anser att muddermassorna ska betraktas som förorenade och att det behövs ett tidigt samråd om uppläggningen. Massorna får inte heller dumpas i havet. Kommunal teknik har dock sökt dispens för det hos Naturvårdsverket.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons