Annons

Teliaproblem drabbar vård och polis

Ett tekniskt fel hos Telia gör att det är problem med telefonin hos flera företagskunder. Bland de drabbade finns både polisen, Arbetsförmedlingen och flera vårdinrättningar inom Region Skåne.
Skåne • Publicerad 8 maj 2019
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det finns i nuläget ingen prognos för när det ska kunna fungera igen. Enligt Telia har driftstörningen drabbat de kunder som har olika typer av växellösningar.

Akutnumret 112 ska dock gå att nå som vanligt, meddelar både polisen och Region Skåne. Det ska även gå att nå 1177 Vårdguiden som vanligt.

Annons

Inom Region Skåne är det både vårdcentraler och sjukhus som är drabbade. Även beställning av serviceresor berördes under förmiddagen.

Hos polisen kan det vara svårt att komma fram på växelnumret 114 14 som ska användas vid ärenden som inte är akuta.

Arbetsförmedlingen hänvisar, i de fall det är möjligt, till sina digitala tjänster.

Under tisdagen var det problem med den fasta telefonin på flera platser i södra Skåne. Bland andra drabbades Trelleborgs kommun. Då berodde problemen på en avgrävd kabel.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons