Annons

Svårt att hitta kroppen

I flera timmar i eftermiddag letade Kustbevakningen med hjälp av en fjärrstyrd undervattenskamera efter kvarlevorna av den danske dykare som omkom vid vraket "Bonita" i söndags.
Trelleborg • Publicerad 23 maj 2002

Sökningen skedde med hjälp av en fjärrstyrd undervattenskamera. När sökandet avslutades vid fyratiden hade man ännu inte lokaliserat kroppen i det nästan 100 meter långa vraket. Enligt Kustbevakningen så har man letat överallt där det är möjligt att gå in med undervattensfarkosten i vraket som är cirka 100 gånger 15 meter. Man har alltså tidigare inte hittat kroppen utan tagit för givet att mannen har fastnat inne i vraket eftersom hans dykkompis såg att han simmade in där innan han försvann. Kustbevakningen tror sig ändå nu veta var kroppen finns men det krävs mycket erfarna dykare för att dyka inne i vraket och det går inte att gå in i det utrymmet med undervattenskameran. Hur och när kroppen ska bärgas är alltså ännu oklart. Det beror bland annat på var den ligger. Undervattenskameran har även griparmar och skulle alltså kunna plocka upp kroppen under förutsättning att den inte sitter fast. Räddningstjänsten och Kustbevakningen har tidigare sagt att de inte har möjlighet att dyka i vraket som ligger på cirka 30 meters djup. - Vi ska försöka begära hjälp från dansk polis också, sade Boris Brundin vid polisen i Ystad.

Martin Kubista martin.kubista@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons