Annons

Svårt återfå tappat gods i Trelleborg

Sedan polisen lämnade det mögeldrabbade polishuset har det varit omöjligt att att lämna in eller återfå hittegods i Trelleborg. Allmänheten hänvisas i stället till Svedala eller Vellinge.
Trelleborg • Publicerad 5 mars 2002

Närpolischef Carl-Erik Borgquist beklagar situationen som uppstått på grund av att polisen tvingats lämna det sjuka huset på Västergatan. - Det här är naturligtvis olyckligt, men vi kan inte göra så mycket åt situationen. I hittegodsärenden hänvisar vi allmänheten till näraliggande polisstationer. Våra receptionister finns i Vellinge och Svedala, så har man tappat något får man höra av sig till dem. Varje tisdagseftermiddag, mellan klockan 16 och 18, finns personal på plats vid gamla polishuset på Västergatan. Där lämnas gods ut för den som redan hört av sig till polisen och fått fatt i vad de har förlorat. - Allt det här blir bättre när vi kommer tillbaka till Trelleborg. Om tidsplanen håller för renoveringen av lokalerna på Algatan, öppnar vi vår utåtriktade verksamhet 2 april. En av dem som påverkats av nyordningen är Ulf Larsson som för en tid sedan tappade sina glasögon under en arbetsdag på Liljeborgsskolan. Efter att ha efterlyst glasögonen på skolan och letat överallt kontaktade han polisen i Trelleborg. - Jag kopplades till polisen i Svedala, men de hade inte fått in något hittegods från Trelleborg på flera veckor. Ulf Larsson berättar att han nu står inför ett dilemma. - Jag kan utnyttja försäkringsbolaget och få ut ett par nya glasögon. Men eftersom det inte går att lämna hittegods i Trelleborg, så kan det innebära att folk väntar med att lämna in vad de har hittat. Mina glasögon kan ju lämnas in senare, men jag måste ha ett par nya snarast. - Det är helt sjukt, man blir så oerhört förvånad. Det får inte gå till så här.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons