Annons

Svårsläckt brand efter svetsning

Det tog räddningstjänsten fyra timmar att få kontroll över branden i en vägg på FMT. Nu har räddningstjänsten lämnat platsen och företaget ska själva hålla området under bevakning.
Trelleborg • Publicerad 11 juli 2013
Foto: 
Flera räddningstyrkor larmades till branden på FMT.
Flera räddningstyrkor larmades till branden på FMT.Foto: 

Det var efter ett svetsningsarbete i en vägg som det vid lunchtid på torsdagen började brinna i isoleringen på företaget FMT på Dalaslingan.

Larmet kom till SOS klockan 11.53 i går och räddningsstyrkor från Trelleborg, Lomma, Staffanstorp och Malmö skickades till platsen. Även en polispatrull var på plats.

Annons

Branden tog sig snabbt i isoleringen och räddningstjänsten uppskattade vid klockan 13 att det brann på ett ungefär fyra kvadratmeter stort område. Det var väldigt varmt vid brandområdet och det var på eftermiddagen svårt att se hur kraftig branden var eftersom den var instängd bakom en plåtvägg, vilket också försvårade släckningsarbetet.

– Plåten är mycket varm och vi kan se hur stort brandområdet är eftersom målarfärgen har flagnat. Det är mycket isolering som det brinner i, sa styrkechef Torbjörn Weber då.

Det tog räddningstjänsten cirka fyra timmar att släcka branden.

– Vi fick stopp på den till sist. Risken var att branden skulle ta hela väggen, men vi såg att vårt arbete hade effekt, säger insatschef Jörgen Rasmussen efter att insatsen avslutats.

Branden angreps till en början från taket, men efter några timmar började man arbeta med en skärsläckare, som är både ett skärverktyg och en brandspruta som gör att elden kan släckas genom väggen.

Trots att branden nu är släckt finns det risk att den blossar upp igen. Räddningstjänsten har lämnat över ansvaret för bevakning till FMT.

Arbetet i den branddrabbade lokalen fick läggas ner under släckningsarbetet.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons