Annons

Svårlöst bråk mellan grannar på Malörten

På Trelleborgshem har man varit medvetna om att det länge funnits en fejd mellan olika grannar på Malörtsvägen. En av familjerna drabbades i helgen av att någon tömde en pulversläckare i deras lägenhet genom brevinkastet.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2012
"Det finns ju barn i familjen, man fasar för vad som hade kunnat hända om de varit hemma", säger Kent Jönsson, vd på Trelleborgshem
"Det finns ju barn i familjen, man fasar för vad som hade kunnat hända om de varit hemma", säger Kent Jönsson, vd på TrelleborgshemFoto: Tomas Nyberg
Foto: 

– Det har gjorts en polisanmälan. Vi vet inte vad som har hänt, det får polisen reda ut, säger Kent Jönsson, vd i Trelleborgshem.

Däremot menar Kent Jönsson att han känner till att det varit bråk och motsättningar mellan ett antal familjer på Malörtsvägen.

Annons

– Vi har försökt att reda ut detta, säger han. Vid flera tillfällen har vi haft familjerna inne för samtal, där vi förklarat vilka regler som gäller i flerfamiljshus. Vi har också vädjat till dem att försöka hålla sams. Det tycks dock inte ha hjälpt.

Enligt Kent Jönsson har en av familjerna beslutat att flytta från området.

När det gäller den drabbade lägenheten ska Trelleborgshem sanera de fasta installationerna och lägenheten genom sitt försäkringsbolag.

– Inventarierna får hyresgästens försäkringsbolag ta hand om. Den drabbade familjen har hemförsäkring genom oss.

Kent Jönsson är tacksam för att ingen var hemma när skadegörelsen inträffade.

– Det finns ju barn i familjen, men fasar för vad som hade kunnat hända om de varit hemma, säger han.

Han beklagar att det blivit sådant bråk mellan några av hyresgästerna på Malörtsvägen.

– Det är väldigt tråkigt det här. Det är heller inte lätt att hantera för oss. När det kommer till våld så är det en polissak, säger han. Vi varken kan eller får agera polis.

Sanna Wahanta
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons