Svåra tider för packningsföretag

14 anställda kan tvingas gå om Trelleborgsföretaget som packar böcker inte lyckas få nya kunder.
Trelleborg • Publicerad 27 februari 2007

Ala-mail AB har främst bokklubbar som kunder. De packar böcker som sedan skickas ut till bokklubbarnas medlemmar. Men sedan två av deras största kunder flyttar sina verksamheter och därför säger upp kontrakten har de fått stora problem. Nu är det osäkert om företaget kommer överleva.

– Vi har många bollar i luften just nu. Självklart vill vi hitta en lösning för att klara detta, säger Roger Karlsson, vd på företaget.

Ett alternativ är att packa andra varor än böcker. I dag samarbetar företaget även med elektronikföretag och porslinsföretag. Roger Karlsson har under en tid märkt att både bokhandlare och bokklubbar har problem.

– Fler och fler handlar på nätet i dag. Det gör självklart att bokklubbarna får det svårare, menar han.

Ala-mail AB har funnits sedan 1974 och har i dag 14 anställda. Många har jobbat inom företaget i mer än tio år. De är underrättade om läget.

– Folk är naturligtvis rädda för hur det ska gå för dem. Detta är ju en del av deras liv, säger Roger Karlsson.

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.