Annons

Svängig söndag på Axel Ebbes konsthall

En del stampade med fötterna och nickade i takt. Andra tittade uppmärksamt. Nästan alla klappade efter solona. I går var det dags för den första av fyra svängiga söndagar på Axel Ebbes konsthall - ett samarrangemang mellan Studieförbundet Vuxenskolan och Trelleborgs museum.
Trelleborg • Publicerad 9 mars 2003
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

Först ut var kvintetten Treoh. Bandet öppnade med jubileumslåten som pianisten Rasmus Borg skrev till förra årets jazzfestival i Smyge, den femte i ordningen. BILD:CLAES NYBERG Ett 60-tal personer lyssnade andäktigt till musiken. Det äkta paret Per-Eric och Dagny Jönsson hade tillsammans med Sven Körner placerat sig ganska nära musikerna. Både Per-Eric Jönsson och Sven Körner har länge varit aktiva i Trelleborgs musikliv. - Jag var med i Trelleborgs musikkår i 61 år, men nu är jag bara hedersmedlem, berättade Per-Eric Jönsson som brukade spela trummor. Sven Körner är fortfarande aktiv. Han spelar trummor i Goodmankvartetten som nyligen uppträdde på kafé Vattentornet. I går passade han dock på att bara njuta av de yngre kollegornas musik. Ett par rader längre bak satt Barbro Karlsson, Ann-Marie Påhlsson och Ulla Backman som enligt egen utsaga är riktiga jazzälskare. - Stämningen här är lite speciell. Det är inte traditionell konsertlokal. Man sitter i en liten lokal bland skulpturer och växter, sade Ann-Marie Påhlsson. - Det är härligt att lyssna på jazz tillsammans med människor som tycker om den. Det är kommunikation. De ger och vi får och sedan ger vi tillbaka, sade Ulla Backman. Och det var tydligt att det i går var fråga om kommunikation. Publiken klappade efter solona och fick leende tillbaka av musikerna. Söndagen den 23 mars är svänger det igen på Axel Ebbes konsthall. Då spelar Rolf Uddeskogs Kvintett och Oktett.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons