Annons

Svängig jazz jagade bort regnet

Trelleborg • Publicerad 14 augusti 2006
Monica Einarsson var kvällens inbjudna och uppskattade solist. Även Rolf Uddskog rev av ett solo. Bild:Emma Olevik
Monica Einarsson var kvällens inbjudna och uppskattade solist. Även Rolf Uddskog rev av ett solo. Bild:Emma OlevikFoto: 

Trots mörka moln hade en hel del folk samlats framför stadsparkens scen för att lyssna på storbandsjazz och lösa musikkryss.

Kanske var det kvällens inbjudna solist som lockade. Monica Einarsson, sångerska och opera- och musikalartist, hade fått äran att framföra några av jazzens absoluta klassiker tillsammans med Trelleborgs storband.

Annons

En bit in i konserten började det droppa betänkligt från himlen och diverse regnkläder och paraplyer plockades fram av den förutseende publiken. Men när Monica Einarsson fick folksamlingen att knäppa med fingrarna och ropa "fever!" var det som om regnet kom av sig.

Mellan låtarna delade Bertil Ahlberg ut ledtrådar till musikkrysset, vissa klurigare än andra. Både kryddan man kokar med kräftorna och regeringschefen som suttit 50 år vid makten hade smugit sig in i krysset.

Under Sven-Ola Dahlströms ledning levererade storbandet, som är en del av Trelleborgs Musikkår, jazzens höjdpunkter och Monica Einarssons sånginsats fick bänkraderna framför scenen att gunga.

Emma Olevik

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons