Annons

Surfplattor ska göra att väntetiden blir roligare

Operationsavdelningen på Trelleborgs lasarett har fått två surfplattor i gåva av Lions club Reng Höllviken. Syftet är att göra väntetiden lite roligare för de unga patienterna och att få ett hjälpmedel i kommunikationen med barn med speciella behov.
Trelleborg • Publicerad 13 februari 2014
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

– Vi tycker att det är ett lyft för verksamheten, säger anestesisjuksköterskan Erna Lundqvist.

Tillsammans med ett par kollegor fick hon häromdagen ta emot två surfplattor och tillhörande hörlurar från representanter för Lions club Reng Höllviken.

Annons

– Det betyder att vi kan erbjuda våra barnpatienter underhållning medan de väntar på operation och så kan de användas för att underlätta i kommunikationen med barn med speciella behov som till exempel autister, säger Erna Lundqvist.

Personalen är nu på gång att skapa konto för att kunna ladda ner lämpliga appar, eller program till surfplattorna. Det är personalen själva som ansökt om surfplattorna hos Lions.

– Vi försökte först med Kockska stiftelsen men de ger mest bidrag till utbildningar. Sen försökte vi med Lions och fick napp, säger Erna Lundqvist.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons