Sunes sista soaré

På söndagen var det final för Konstringen. 25 års verksamhet är över i och med den traditionella konstsoarén.
Trelleborg • Publicerad 6 januari 2002

- Jag har varit medlem i 16 år och så gott som varje år har jag varit med på soarén. Det är synd att det nu är slut, för det här är så roligt för den med konstintresse, ansåg Kristina Thorstenson från Svedala som hoppades på tur i utlottningen.

BILD: TOMAS NYBERG

Men den som inte har Fru Fortuna med sig i utlottningen blir inte tomhänt.

- För årsavgiften får medlemmarna köpa konst. Det är det som skiljer oss från andra föreningar, förklarade en stressad Sune Jönsson, föreningens eldsjäl som varit med sedan starten.

Vid den tiden köpte han in konst för Handelsanställda förbundets räkning. Konsten var priser till de som värvat flest medlemmar.

- Jag såg att konstfrämjandet tog en stor del av kakan. En tredjedel av priset kunde komma medlemmarna till del, och det gör det i vår förening.

Genom Sune Jönssons engagemang i TFF blev Konstringen en del i fotbollsföreningen.

- Det har varit bra att vara en del i deras organisation. Vi har kunnat utnyttja lokalerna i kansliet, lottförsäljningen har gått lättare och samtidigt har vi varit en del i TFF:s marknadsföring. Sponsorer har fått konst som vi köpt in till bra priser.

Men för knappt två år sedan fattades beslutet av TFF:s styrelse. Konstringen skulle inte längre vara en del av föreningen och Sune Jönsson fick fortsätta till och med 2001.

- Det har varit så stressigt. Jag har inte hunnit känna efter, men visst är det sorgset att det nu är slut, sa Sune Jönsson som dock lämnade en öppning inför framtiden.

- Det är inte uteslutet att jag startar en fristående konstförening. Jag beslutar mig under de närmaste dagarna.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.