Sudda, sudda på Rådhustorget

Sudda, sudda, sudda bort din sura min. Det var nog många föräldrar och far- och morföräldrar som kände igen sig på Palmlördagen.
Trelleborg • Publicerad 7 juni 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Gullan Bornemark med orkester och barn framträdde utanför Rådhuset med sånger som alla kände igen. - Det är Gullan Bornemark ju, sade en mamma som kom med sin son. Tillsammans med man och ett barn till i barnvagn sökte de sig in i publiken. Solen sken över Palmlördagen och Rådhustorget var i stort sett fullt med publik när Nils-Gunnar Snygg presenterade Gullan Bornemark - som om det skulle behövas för alla som vuxit upp med hennes barnvisor. Ett antal föreningar visade upp sig i sina stånd på Algatan, PRO, Tff, Länkarna, Söderslätts musikkår, MHF, Junis och bouleföreningen. På andra sidan torget visade FBU och Hemvärnsungdomen en bandvagn och erbjöd handgranatskastning eller maskeringsmålning.

Tomas Nyberg tomas.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.