Annons

Succé för John Lundvik och Anderz Wrethov

Melodifestivalens sista deltävling är avgjord. John Lundvik och Bishara gick direkt till final.
Lidköping • Publicerad 23 februari 2019
John Lundvik med bidraget "Too Late For Love" går vidare till final efter Melodifestivalens sista deltävling i Lidköping Arena. Låtskrivaren Anderz Wrethov till vänster.
John Lundvik med bidraget "Too Late For Love" går vidare till final efter Melodifestivalens sista deltävling i Lidköping Arena. Låtskrivaren Anderz Wrethov till vänster.Foto: Jonas Ekströmer/TT

John Lundvik var sist ut av alla med "Too Late For Love" och blev till Lidköpingspublikens stora jubel en av finallåtarna. Den var deltävlingens storfavorit och höll för trycket.

Trelleborgsgalans huvudartist i höstas, John Lundvik, såg därmed till att Vellingelåtskrivaren Anderz Wrethov fick åtminstone ett bidrag med i finalen om två veckor.

Annons

– En otrolig känsla, sa Anderz Wrethov i SVT:s direktsändning när finalplatsen var klar och så berättade han hur låten blev till en fin sommardag hemma i studion i Vellinge.

Anderz Wrethov var upphovsman till fyra bidrag med i årets finalfält. Låtskrivaren har förutom "Too Late For Love" chans till en Rebecka Karlsson ”Who I am”

Unge Bisharas ballad "On My Own" föll de röstande i smaken. 16-åringen framförde bidraget, med bland annat förra årets finalvinnare Benjamin Ingrosso som låtskivare, med den äran,

Nils Magnell från Stora Isie ströks från medverkan vid lördagens deltävling, vilket vi skrev om tidigare i veckan. Bandet Pagan Fury, där han spelar bas, representerades enbart av sångerskan Arven Latour. Förändringen var inte lyckosam eftersom Pagan Fury åkte ut, i sällskap av Ann-Louise Hanson och Anton Hagman.

För Arvingarna och Lisa Ajax väntar Andra chansen redan på lördag.

Klara för final i Stockholm den 9 mars:

Wiktoria "Not With Me"

Mohombi "Hello"

Hanna Ferm & Liamoo "Hold You"

Malou Prytz "I Do Me"

Annons

Jon Henrik Fjällgren ”Norrsken”

Lina Hedlund ”Victorious”

John Lundvik "Too Late For Love"

Bishara "On My Own"

Tävlande i andra chansen i Nyköping den 2 mars:

Nano "Chasing Rivers"

Anna Bergendahl "Ashes To Ashes"

Vlad Reiser "Nakna i regnet"

Andreas Johnson "Army Of Us"

Annons

Martin Stenmarck "Låt skiten brinna"

Rebecka Karlsson ”Who I am”

Lisa Ajax "Torn"

Arvingarna "I Do"

Martin FalkenbySkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons