Annons

Succé för barnens vasalopp

På tisdagen förvandlades Trelleborg till ett mecka för unga skidåkare. Kommunen kan stolt titulera sig bäst i landet när det gäller att locka deltagare till barnens vasalopp.
Trelleborg • Publicerad 30 januari 2007
I långa rader längs banan fick de startande unga skidåkarna vänta på sin chans att glida fram i spåret på Stortorget i Trelleborg.
I långa rader längs banan fick de startande unga skidåkarna vänta på sin chans att glida fram i spåret på Stortorget i Trelleborg.Foto: 
En liten vurpa i skidspåret hade ingen inverkan på det goda humöret hos Sanne Christensen, 6 år, som går i Pilevallens förskoleklass. Hon var en av drygt 300 sex- och sjuåringar som i går genomförde barnens Vasalopp i Trelleborg. @08 Bildbyline:BILDER: CLAES NYBERG
En liten vurpa i skidspåret hade ingen inverkan på det goda humöret hos Sanne Christensen, 6 år, som går i Pilevallens förskoleklass. Hon var en av drygt 300 sex- och sjuåringar som i går genomförde barnens Vasalopp i Trelleborg. @08 Bildbyline:BILDER: CLAES NYBERGFoto: 
Varm korv med bröd och ketchup smakade bra, tyckte Kevin Harletun efter sin runda i skidspåret.
Varm korv med bröd och ketchup smakade bra, tyckte Kevin Harletun efter sin runda i skidspåret.Foto: 

För sjunde året i rad arrangerar kommunen en möjlighet för barn att testa på längdskidåkning. För de flesta vara det första rundan i skidspåret.

– Det var roligt och jag tycker inte det var svårt, säger Aron Hildarsson, 6 år.

Annons

Redan under måndagskvällen började delar av Stortorget fyllas med snö. Under gårdagsmorgonen tog blötsnön form som skidslinga runt Sjöormen.

Drygt 300 förskolebarn från Trelleborg var anmälda till evenemanget vilket inte bara är rekord för den egna kommunen. Trelleborg har flest deltagare av alla medverkade kommuner i hela Sverige. Årets vasalopp för unga invigdes i år av kommunens nya kommunalråd, Ulf Bingsgård.

Ett stort antal aktiva fanns på plats för att hjälpa till. Elever från barn- och fritidsprogrammet på Söderslättsgymnasiet hjälpte till runt spåret med vurpor, korslagda skidor och utdelning av medaljer till alla deltagare.

Bland funktionärerna fanns också flera veteraner från det stora Vasaloppet. Ingvar Carlsson från Malmö skidsportklubb som hjälpte till att anlägga banan kommer om drygt en månad att starta sitt 36 Vasalopp.

Trelleborgs kommun, en grupp lokala företag och en mängd lokala föreningar har tillsammans med svenska och skånska skidförbundet gjort det möjligt att arrangera skidloppet. Efter loppet fick alla deltagare chans att värma sig med varm nyponsoppa och korv.

– Det är gott och varmt, säger Kevin Harletun.

– Jag slog mig inte fast jag trillade flera gånger, berättar Sanne Christensen som var en av de duktiga skidåkarna som i går genomförde barnens vasalopp i Trelleborg.

– Det här är en skidfest som gör alla till vinnare, anser Bo Hansson från orienteringsklubben Kontinent, som är lokal arrangör för den lokala skidfesten.

Pernilla Roshäll Berthelot

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons