Annons

Succé för antirasistgala

Ungdomskonserten i Stadsparken lockade publik i alla åldrar under fredagen. Gruppen Queen rockets släppte loss på scenen.
Trelleborg • Publicerad 6 augusti 2004
BILD: CAMILLA ERKENFELDT
BILD: CAMILLA ERKENFELDTFoto: 

BILD:CAMILLA ERKENFELDT En timme innan konserten drar igång är det redan fullt ös på scenen i Stadsparken. Toner av reggae sprider sig över hela centrala Trelleborg när Charlie Hedgehog övar ackorden en sista gång. - Det här känns skitkul. Soundchecken gick suveränt bra, så det kan inte gå fel helt enkelt, säger Jakob Magnell, sångaren i bandet. Men det ligger mycket nerver i luften. Framför scen har gitarristen Kalle Lill bänkat sig med sin gitarr. - Jag är rejält nervös för vi har inte repat en enda gång ännu, säger han. Hans band heter the Air, enligt programmet. Men det visar sig vara fel. - Det var någon annan som hette det, så vi måste komma på något nytt, men vi vet inte än. Låten de ska spela vet han först inte heller vad den heter. - Jo förresten. Den heter Hello girls, och den har jag skrivit själv. Pirrigt är det även bland arrangörerna av denna Antirasistgala, Trelleborgs lokala grupp ur Ungdom mot rasism. Sarah Josefsson är en av medlemmarna som jobbat intensivt in i det sista för att allt ska gå i lås. - Det är jättespänt just nu, säger hon där hon sitter framför ett bord med antirasismdekaler. Svårast har varit att få sponsorer. - Men kommunen har ställt upp jättemycket. Lättast har det varit att få de lokala banden att ställa upp. Sju grupper med helt olika stilar ställer upp ideellt: Queen Rockets, The Air, Charlie Hedgehog, Raising Fever och Thumblin. Och så Social Service som både får inleda och avsluta konserten. Tjugo minuter in på konserten har publiken strömmat till och arrangörerna kan luta sig tillbaka. - I'm a rasist, come on and race me, I'm going crazy, hörs det från scen. Social Service låt Penguin Quartett har fått inleda galan eftersom deras sångtext har ett tydligt antirasistiskt budskap. Sångaren Rasmus Mononen är nöjd med sitt framförande av öppningssången: - Ljudet på scen är aldrig detsamma som utifrån, men mina kompisar i publiken sa att det lät bra, säger han lättad. Anders Andersson och Therése Birkner sitter i publikhavet. De kom hit av en ren slump. - Vi hörde musiken på långt håll och blev nyfikna. De är riktigt bra, säger Therése.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons