Annons

Subway tar över tom Valen-lokal

Restaurangkedjan Subway blir ny hyresgäst på Valen. Snabbmatsrestaurangen räknar med att anställa fem personer i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 11 augusti 2010
Den nya restaurangen tar över en av de lokaler som har stått tomma i Valens köpcentrum.
Den nya restaurangen tar över en av de lokaler som har stått tomma i Valens köpcentrum.Foto: 

Det är det västsvenska företaget Scandsub AB som ska öppna Subway-franchise i Trelleborg. Företaget driver sedan tidigare åtta restauranger på franchise från den amerikanska restaurangkedjan. Bland annat finns de i Malmö och Lund.

Omkring 150 personer har sökt jobben på den nya restaurangen i Trelleborg, berättar Christer Lindelöf som har hand om rekryteringsprocessen.

Annons

– Vi letar efter unga människor. Det blir fem fastanställda ungefär, lite beroende på hur marknaden ser ut i Trelleborg.

Enligt Christer Lindelöf är satsningen på en restaurang i Trelleborg långsiktig.

– Tålmodigheten finns. Det får ta den tid det tar att få lönsamhet. Vi får jobba aktivt med att få folk till restaurangen, istället för att vänta på att de ska komma dit.

Den nya restaurangen tar över en av de lokaler som har stått tomma i Valens köpcentrum sedan tidigare hyresgäster har fått stänga igen. Christer Lindelöf tror att en Subway-restaurang kommer att fungera bra på Valen.

– Jag är övertygad om att vi kan bli lönsamma ganska snabbt i Trelleborg.

INTERNAL INTERNAL
David Hylander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons