Annons

Styret ställs mot väggen

På måndag kommer allmänheten att få chansen att grilla styrande politiker och tjänstemän. Då inleds kvällens kommunfullmäktige med en frågestund.
Trelleborg • Publicerad 20 april 2012
Ulf Bingsgård (M).
Ulf Bingsgård (M).Foto: 

Mötet börjar klockan 18. Då kommer styrande politiker att svara på frågor som rör kommunens årsredovisning för 2011. Alltså det dokument som bland annat visar vilka beslut som fattats under 2011 och hur skattebetalarnas pengar har använts. Underlaget finns att ladda ner på kommunens hemsida eller att hämta på rådhuset.

– Trelleborgarna kan komma till fullmäktige och ställa frågor till ordförande Inger Hansson. Hon bollar dem sen vidare till personen som kan svara bäst. Jag tror vi kommer få många frågor om skola och omsorg, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

Annons

Även cheferna för kommunens förvaltningar finns på plats på fullmäktige under frågestunden. Däremot kommer det inte gå att ställa frågor till politikerna i oppositionen.

– Femklövern styr kommunen. Då ska vi också svara på frågorna. Frågestunden ska inte bli en politisk debatt utan den tar vi under sammanträdet, säger Ulf Bingsgård.

Enligt Inger Hansson (M) har frågestunden kommit till för att stärka demokratin och öka kontakten mellan medborgare och politiker. Och det kan komma att arrangeras fler liknande frågestunder i framtiden.

– Vi får se. Det beror på hur många besökare som kommer, säger hon.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons