Annons

Styrelsen slöt upp bakom Ahl

Alla i arbetarekommunens styrelse var eniga om att stödja idén om en valteknisk samverkan med sverigedemokraterna, bekräftar Terezija Macas, vice ordförande i Arbetarekommunen.
Trelleborg • Publicerad 20 oktober 2006

Flera ledamöter i styrelsen instämmer: det fanns en enighet om att Egil Ahl (s), ordförande i Arbetarekommunen och kommunalråd, skulle ta kontakt med sverigedemokraterna.

– Vi beslöt att Egil skulle söka upp sverigedemokraterna, säger Terezija Macas. Lisbeth Gissselquist, ledande s-politiker i Trelleborg med flera tunga uppdrag inom politiken, som under de senaste åren lett flera integrationsprojekt, bland annat för ungdomar, hänvisar till att styrelsebeslutet finns protokollfört.

Annons

I protokollet framgår, enligt henne, att Egil Ahl skulle ta första steget i en kontakt med sverigedemokraterna, för att diskutera ett valtekniskt samarbete.

– Var och en tillfrågades om de ville stödja förslaget. En valteknisk samverkan med sd var det enda som gällde. Det var aldrig frågan om att vi skulle ha något gemensamt när det gäller politiska sakfrågor, säger Lisbeth Gisselquist. Alf Hansson (s), tekniska nämndens ordförande, som också sitter med i arbetarekommunen, menar att man måste ta sverigedemokraterna på allvar.

– Vi kan inte blunda för att sd fick sju mandat i valet. Tänk om vi tiger igen. Då kanske sd får tolv mandat nästa val, säger Alf Hansson.

Argumentet för ett valtekniskt samarbete är enligt Alf Hansson att det var en lösning för att socialdemokraterna skulle få behålla makten i Trelleborg.

– Socialdemokraterna är fortfarande det största partiet. Demokratin har kommit på skam om små partier , som utgör sexklövern, ska ta hand om Trelleborgs framtid.

Sekreteraren i Trelleborgs arbetarekommun, Ruth Nyström-Lundberg, intygar att det finns ett protokoll och en enig styrelse för Egil Ahls invit till sd.

– Det var enig styrelse. Alla var med på styrelsens beslut, instämmer Ruth Nyström Lundberg och hänvisar till Terezija Macas svar om hur arbetarekommunen förhåller sig i sina numera övergivna planer på att inleda ett valtekniskt samarbete med sverigedemokraterna.

Kommunalrådet Egil Ahl gick inte att gå för en kommentar på fredagen. Han har tagit semester. I Rådhusets växel hänvisas till att han är tillbaka igen. På måndag.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons