Annons

Stylista på väg till New York

24-åriga Tina Andreasson från Trelleborg har vunnit TV3-programmet Stylistas tittartävling. Första pris är en New York resa med modetema.
Trelleborg • Publicerad 11 september 2009
Foto: 
Tina Andreasson lägger mascara på sin syster Linn som får följa med på resan.
Tina Andreasson lägger mascara på sin syster Linn som får följa med på resan.Foto: 
Foto: 

Vad gjorde du för att vinna tävlingen?

– Först skulle man motivera varför man förtjänade att vinna. Jag gick vidare till del två där man skulle styla sig själv och skicka in foton på hur man skulle se ut inför en arbetsintervju med chefredaktören för Elle. Jag gjorde en modern och stilren Audrey Hepburn-look med inspiration från Christian Diors och Donna Karans höstkollektioner vilket jag förklarade för juryn. De skrev att det var det som avgjorde att jag vann.

Annons

– Jag vet inte hur mycket jag skrek när jag fick beskedet. Det var helt overkligt.

Är du modeintresserad?

– Ja. Jag gick textil- och designprogrammet på gymnasiet och har alltid varit intresserad av att sy och skapa kläder. Men det är svårt att komma in i modebranschen så jag har kommit fram till att det är lika kul att bara ha det som hobby. Nu utbildar jag mig till audionom istället.

Har du varit i New York tidigare?

– Nej. Jag och min syster Linn, som jag ska ta med som resesällskap, har aldrig varit utanför Europa så det ska bli jätteroligt. Vi ska bo på ett femstjärnigt hotell i modekvarteren.

Vad ska ni göra där?

– Vi åker dit under fashion week så vi ska gå på modevisningar och vara med på en modeplåtning. Vi ska besöka Elle-huset och bland annat träffa en designer som gjort kläder till Whitney Houston och Prinsessan Madeleine.

Det låter som ett fullspäckat schema. Kommer ni att ha någon fritid alls?

– Det kommer nog att bli lite tid till annat också. Vi vill åka ut till Frihetsgudinnan och såklart gå i affärer och shoppa kläder.

Johan Silfversten Bergman
Tobias Svensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons