Annons

Sturup hjälper snödrabbat Kastrup

Sturups flygplats har fått fungera som evakueringsflygplats för Kastrup, medan den stora danska flygplatsen brottats med söndagsnattens snöoväder.
Trelleborg • Publicerad 6 januari 2003

Ett 1000-tal passagerare som inte kom iväg med sina flyg fick enligt radio Malmöhus övernatta på Kastrup under söndagen. Flygplatsen var delvis stängd beroende på att man inte kunnat hålla banorna fria från snö. På den mindre systerflygplatsen några mil bort, Sturup, hade man dock lättare för att hålla banorna snöfria. Inte minst beroende på att avgångarna på den sydskånska flygplatsen är så mycket färre. Sturup fick under söndagsnatten och tidiga måndagen ta emot ett tiotal flighter som egentligen skulle ha landat på Kastrup. På Sturup rapporterar man bara smärre förseningar, och vid lunchtid på måndagen fungerade trafiken utmärkt.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons