Annons

Studentveckan inleddes med helvarv

På måndagen slogs det första utslaget på årets studentvecka. Helvarvet avslutas på fredag med traditionsenlig utspark på Söderslättsgymnasiets trappa.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2012
Träff? Emma Rosander i NV09B slog ett slag för sina brandmänsutklädda klasskompisar när studentveckan drog igång.
Träff? Emma Rosander i NV09B slog ett slag för sina brandmänsutklädda klasskompisar när studentveckan drog igång.Foto: Claes Nyberg

När studentveckan inleddes på måndagsförmiddagen skedde det bakom stängsel på Östervångsstadion, och med väktare som kontrollerade att ingen hade med sig alkoholhaltiga drycker. Till och med polisen var där, med skällande hundar i bilen och med konstaplar som spanade efter gömda ölburkar i buskarna.

Inne på stadion avgjordes match efter match i brännboll. De utklädda studenterna slog bollar, tog lyror och gjorde helvarv.

Annons

– Vi är utklädda till nördar. Vi har bäst betyg och hörs mest, svarade Jasmin Alsibai och Jovana Andjic i klass SP09A när reportern frågade vad utstyrseln, glasögon, hängslen och rutiga byxor, skulle föreställa.

Jasmin Alsibai och Jovana Andjic försökte tuta i reportern att de vann sin första brännbollsmatch, vilket de senare erkände att de inte alls gjorde. Men de var lika glada för det. Under den här dagen verkade devisen "det viktigaste är inte att vinna utan att deltaga" passa bättre än någonsin.

Måndagens övningar var bara en försmak på det som kommer i morgon tisdag. Då är det dags för den årliga paraden genom stan. Och då finns det inga stängsel kring studenterna.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons