Annons

Studenter släpper loss i Trelleborg

Nu börjas det igen. Staden är fylld av oförskämt glada studenter och upptåg inför nästa veckas skolavslutning. Klass Sp3c från Söderslättsgymnasiet var ett av många färgstarka inslag på gatorna under torsdagen.
Trelleborg • Publicerad 30 maj 2002
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Tina Canerholm, Joanna Doona, Maria Carlsson, Erika Ljung, Hanna Stridh, Marina Fryklund och Peter Palotai.BILD: TOMAS NYBERG Algatan blev alldeles sydländsk när deras minikarneval drog förbi med glada rop och visslingar. - Karnevalstemat passar så bra, för då får vi visa upp oss och skrika. Och det är kul när folk tittar, säger Tina Canerholm i glittrande paljetter och fjädrar. Nog får de uppmärksamhet. Inte ens gågatans hundar kunde avhålla sig från att yla i sympati med tågets glädjeyttringar. - Det här är en övergångsritual. Vi behöver detta nu när vi ska lämna det trygga gymnasiet. Och så är det kul att få skrika, analyserar Peter Palotai det egna beteendet. - Dessutom är det tradition, ropar de alla i mun på varandra. Tradition ja. Och övning inför nästa vecka. På måndag blir det parad för alla avgångsklasserna genom staden. Då gäller det att vara förbered. Och på torsdag tävlar klasserna om bästa dräkter och danser. Alla tänker de läsa vidare, men någon oro för framtiden och arbetsmarknaden vill de inte kännas vid. - Det orkar vi inte tänka på i dag. Nu ska vi bara ha roligt, säger Tina Canerholm

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons