Annons

Struntar i statens råd

"Det är anmärkningsvärt att kommunen inte sköter det bättre", säger säkerhetsansvarig Göran Bertilsson på Livräddningssällskapet i Skåne.
Trelleborg • Publicerad 31 juli 2008

Att det saknas livräddningsutrustning runt om på Trelleborgs badplatser är allvarligt, enligt Göran Bertilsson. Han menar att det borde vara lika självklart att se till att varje badstrand har livräddningsutrustning som att rensa stränderna på glas, skräp och annat.

- Det verkar som att kommunen inte riktigt tagit de råd som finns på allvar. Det viktiga är att det finns en livboj. Skälet till att den är så viktig är att allmänheten ska kunna hjälpa till om det händer något. Det är det första arbetet som är viktigt.

Annons

Göran Bertilsson menar också att kommunen borde veta att sommaren innebär mycket badgäster.

- Om det saknas en livboj borde det sättas upp en ny direkt. Under badsäsongen är det extra viktigt. Man vet ju att det kommer en sommar varje år.

Caroline Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons