Annons

Strul med anbud försenar startpallar till badhuset

När Trelleborgs kommun hade beslutat att anta ett anbud gällande tidtagningsutrustning och startpallar till badhuset upptäckte man att ett anbud kommit bort i hanteringen. Nu måste hela upphandlingen göras om.
Trelleborg • Publicerad 5 april 2014
Foto: S÷REN ANDERSSON

Badhuset har länge varit i behov av ny tidtagningsutrustning och nya startpallar, som anses farliga eftersom man lätt kan halka på dem. Trelleborgs kommun påbörjade en upphandling där två anbud kom in och utvärderades. Upphandlingsenheten beslutade i mitten av mars att välja företaget Austman Consulting som leverantör och skrev ett tilldelningsbeslut.

– Sedan ringer man från receptionen och berättar att det ligger ett anbud där som vi på upphandlingsenheten inte kände till. Någonstans har det klickat i kommunikationen mellan oss och receptionen, säger Peter Adanko, upphandlingschef i Trelleborgs kommun.

Annons

Eftersom upptäckten gjordes efter att tilldelningsbeslutet fattats måste kommunen göra en ny upphandling som redan annonserats ut.

– Eftersom vi skickat ut ett tilldelningsbeslut med anbudsgivarnas priser så hade det varit väldigt konstigt att beakta ett annat anbud i efterhand. Därför valde vi att avsluta upphandlingen och påbörja en ny, säger Peter Adanko.

Företagen har nu fram till den 30 april på sig att lämna nya anbud. I slutet av maj beräknas ett nytt tilldelningsbeslut kunna klubbas, vilket innebär att upphandlingen försenas med ungefär en och en halv månad.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons