Annons

Strömavbrott i Västra Vemmerlöv

Mellan 100 och 200 abonnenter i och kring Västra Vemmerlöv blev utan ström i cirka en timme på torsdagskvällen. För en handfull hushåll blev avbrottet ännu längre.
Trelleborg • Publicerad 20 juni 2013

Strömavbrottet inträffade kring klockan 18 på torsdagskvällen. Ett avbrott i en abonnentstation gjorde att strömmen försvann, och energiavdelningen skickade ut tekniker till platsen. Teknikerna lyckades rundmata strömmen så att nästan alla abonnenter fick tillbaka strömmen inom en timme.

Fyra-fem hushåll fick dock vänta längre, och där fick teknikerna sätta in reservkraft för att de skulle få ström igen tills felet åtgärdats permanent.

Annons

– Vi räknar med att de inte ska vara utan ström i många timmar. De kommer inte att ha en midsommar utan ström, säger Micael Bergquist, energichef på Trelleborgs kommun, vid 20-tiden på torsdagen.

När felet kan åtgärdas permanent beror på hur allvarligt felet är, men abonnenterna ska inte märka någon skillnad, lovar Micael Bergquist.

– Huvudsaken är att inte abonnenterna lider någon skada, säger han.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons