Annons

Strax start för scouternas storsamling

I helgen drar det stora scoutlägret Jiingijamborii igång. Över 18 000 scouter förväntas sluta upp och på lördag reser 46 scouter från Trelleborg till Rinkaby för att slå knopar och fira kårens 100-års jubileum.
Trelleborg • Publicerad 12 juli 2007
Bild: Arkivbild Kristianstadsbladet
Bild: Arkivbild KristianstadsbladetFoto: 

- Vi har förberett hos hela våren, säger Andreas Wahlden som är scoutledare i Trelleborg.På lördag sticker han tilllsammans med ett glatt scoutgäng till Jiingijamborii och förberedelserna är i full gång. Ikväll samlas gänget för att göra en gemensam packning som inte kommer att bestå av mindre än tre släpvagnar.- Vi ska samlas vi för att packa basutrustning, alltså mest de saker vi behöver till matlagning och tält. Resten ska vi såklart ordna på plats.

Väl framme kommer man att bygga en egen tältplats. - Vi ska surra rep och tillverka det mesta till vårt läger av material vi hittar i Rinkaby. Jag kan säga att vi har förberett oss under våren genom att öva klassiska scoutkunskaper.Över 18 000 scouter från hela världen kommer att befinna sig på scoutlägret i år.

- Ja det blir en hel del folk i alla åldrar. Från oss scouter i Trelleborg är den yngsta 11 år och den äldsta är nog över 50 år. En gedigen samling gamla och unga men ändå en mindre variant av det ännu större scoutlägret Jamborii. - Jiingijamborii som vi ska till nu är faktiskt en mindre variant av ett ännu större läger som alltså heter enbart Jamborii. Det är världens största scoutläger och det ska Sverige vara värdar för år 2011.Men första är det dags för en veckas firande i Rinkaby. Scoutkåren fyller nämligen 100 år i år.- Nästa lördag, den 21 juli bli det extra stor fest för då bjuder man nämligen på ett hemligt program.Andreas Wahlden säger att det viktigaste med årets scoutläger är de ledord som genomsyrar arrangemanget: möten, modernitet och mångfald. - Jag ser lägret som en mötesplats, både för små och stora möten. Det är en unik chans att träffa människor från hela världen och att verkligen få en chans att förstå varandra.Sanna Trygg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons