Annons

Strandstädning krockar med fotbolls-VM

Strandstädning blir det längs Sydkusten på söndag. Det är Agenda 21 som tillsammans med tio föreningar i Trelleborg ställer upp och röjer längs strandremsorna. Städningen krockar dock med fotbolls-VM och matchen Sverige-England.
Trelleborg • Publicerad 27 maj 2002

- Vi hoppa få hjälp från allmänheten. Uppslutningen kunde varit betydligt bättre under förra året. Vi fick dock upp en hel del förra året, nästan 1000 kilo skräp, berättar Anitha Ljung, Agenda 21-samordnare. Sommaren 2001 fick man upp tre gånger så mycket som föregående år. Söndagssaneringen på stränderna pågår mellan klockan 10 och 13. Mötesplatserna är Västra småbåtshamnen, Dalabadet, Nybostrand, Simmermarken, Böste, Smygehus havsbad och Beddingstrand. Nytt för i år är att föreningen Samkultur i samarbete med Gränsgång tänker ta tillvara en del skräp och göra konstverk av detta. Materialet ska användas till olika installationer, bekräftar konstnären Elsie Skoog. Det är fortfarande svävande om hur många som kommer att delta under söndagens strandstädning. Medlemmar från de respektive föreningar har lovat att vara med. Femton fältbiologer har redan anmält sitt intresse. Bekymmersamt är att evenemanget kolliderar med matchen mellan Sverige-England i fotbolls-VM. En match som väntas locka många att bänka sig framför TV:n. - Ja, det kan innebära visst bortfall på grund av matchen. Tråkigt nog kan vi inte erbjuda storbildsskärm på stränderna, vilket jag hade velat ha om det hade funnits ekonomiska möjligheter, säger Anitha Ljung med ett skämtsamt tonfall.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons