Annons

Strandsatta på E6:an fick ingen hjälp av poliser

Bilen gick sönder och Cornelia Tilly och Fredrik Dahl blev fast på E 6:ans vägren. När en polisbil stannade hos dem väntade de sig att de skulle få hjälp att ta sig därifrån. Men poliserna sa bara åt dem att lösa problemet och körde vidare.
Trelleborg • Publicerad 12 maj 2011
Foto: Tomas Nyberg

Det var vid 18-tiden i fredags som Cornelia Tilly och hennes sambo Fredrik Dahl var på väg hem från Trelleborg till Vellinge. Men bilen gick sönder och de blev stående precis norr om Maglarpsrondellen.

– Vi hade inga pengar på våra mobiler och med i bilen hade vi vår hundvalp så vi kunde inte börja gå längs vägen heller, säger Cornelia Tilly.

Annons

När en polisbil svängde in och stannade bakom dem blev de glada. De trodde att de skulle få skjuts, eller i alla fall hjälp att ringa efter någon.

– Men de sa bara att det får ni ju lösa, sen körde de vidare, säger Cornelia Tilly som upplevde att de två poliserna var otrevliga mot dem.

Cornelia Tilly, Fredik Dahl och valpen kom hem till slut. Cornelia Tilly liftade och fick napp med en man som erbjöd sig att köra dem hem till Vellinge. Sedan fick en släkting hjälpa dem att bogsera hem bilen, som nu är lagad. Men deras förtroende för polisen är skadat.

– Finns inte polisen för att hjälpa oss i svåra situationer? frågar Cornelia Tilly retoriskt.

Henrietta Johansson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons