Annons

Strandrensningen väcker åter känslor

Trycket på strandrensningen är högt i sommar. Enligt boende på Dalabadet kör det hjullastare på stranden hela dagarna och badgäster tvingas fly från stranden när den kör där.
Trelleborg • Publicerad 11 augusti 2014
Arkivbild på Dalabadet.
Arkivbild på Dalabadet.Foto: 

– Klockan 15.20 kom det en stor hjullastare dundrande och jag såg barn springa därifrån i panik, säger Louise Lindell som bor precis vid stranden där hjullastaren kör ner.

Att stranden rensas tycker Louise Lindell är bra, men hon är tveksam till utförandet.

Annons

– Om de nu hade följt det som står på kommunens hemsida så hade det inte varit ett lika stort problem. Men nu får både badgäster och boende betala, säger Louise Lindell.

Parkchef Mark Huisman ser allvarligt på klagomålet.

– Vi har varit tvungna att köra på andra tider än planerat för att klara av att hålla stranden fin nog för badgäster och kommuninvånare, men man ska ändå kunna känna sig trygg, menar han.

Han har varit i kontakt med entreprenören, och sagt åt dem att man måste ta hänsyn om man kör vid en annan tid den utsatta.

– Jag hoppas att det ska räcka. Det vore en katastrof för kommunen om vi tvingades säga upp entreprenören nu, eftersom ingen annan har resurserna till jobbet, säger Mark Huisman.

Lisa Kron
Sebastian Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons