Annons

Stortorget får busshållplats till lucia

Lagom till lucia får Stortorget i Trelleborg en busshållplats igen. Det blir linje 2 som kommer att trafikera torget.
Trelleborg • Publicerad 26 november 2010
Stortorget i Trelleborg får busslinje igen, till lucia. Kuren är redan på plats.Foto: 

Övriga stadsbusslinjer i Trelleborg kommer att gå som tidigare. Än så länge. För när den planerade pågatågstrafiken startar 2015 flyttar busstationen ned till Centralstationen. Då kommer sannolikt alla stadsbusslinjer att trafikera Stortorget.

Det blir även en del andra ändringar för stadsbussarna. Hallabacken får tätare trafik och det blir också bättre trafik till Fagerängen.

Annons

Helgtrafiken på linje 3 länkas ihop med linje 146 till Malmö.

Det blir även en del nyheter i regionbusstrafiken till och från Trelleborg från 12 december. En ny linje, 346, öppnar. Bussen går från Övre till Hyllie station. Den nya linjen stannar vid Karbingatan, Lavettvägen, Bäckaskolan och Stavstensudde samt Vellinge ängar innan den går till Ikea på Svågertorp och Hyllie station.

Linje 165 till Lund får ändrad avgångstid för att passa tågtrafiken i Svedala bättre.

Det blir även en mindre ändring på linje 190 till Ystad där turerna 6.30 och 6.40 på morgonen slås ihop till en avgång 6.35.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons