Annons

Stort tryck på hundhotellen i år

Fullbelagt hela sommaren. Så har det sett ut på hundpensionaten i år. Liselotte Hansson, som driver Framnäsgårdens hundhotell i Hammarlöv, kan bekräfta trenden. Den regniga semesterperioden har ökat trycket, tror hon.
Trelleborg • Publicerad 5 augusti 2004
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG - Det har varit mer än vanligt. Jag har tagit emot flera hundar som inte fått plats på de andra pensionaten, berättar hon. Ökningen tror hon beror på det dåliga vädret i sommar. - Fler har velat åka utomlands än vanligt, säger hon. För Liselottes del är högsäsongen över för den här gången. Sista sommargästen hämtades hem i går. - Vi har haft både pudlar och rottweilers. Egentligen tar jag bara emot små hundar som kan ta sig ut genom hålet ut till rastgården, berättar hon. I de fem boxarna finns snuttefiltar, mattor och leksaker. Varje hund har dessutom tillgång till sin egen miniträdgård. De flesta hyresgästerna tillhör stammisarna, men i år har Liselotte även tagit emot flera nykomlingar. Och sommaren har varit hektisk. - De flesta hundarna kan rasta sig själva här på gården, men vissa fungerar inte tillsammans med de andra och då måste vi gå ut och gå med dem flera gånger om dagen, och släppa ut dem när de andra är inne. Med många hundar blir det tufft, säger hon. Nu finns bara en gäst kvar, Ullie, men hon är på internatskola för att bli vallhund och har bott på gården sedan i maj. Speciellt lugnt är det dock inte på gården. Liselotte driver även en hundkennel och hennes egna sju border collies möter i grinden när Allehanda kommer på besök. Framöver är det fårvallningsträning som gäller för Liselotte. I november håller hon kurs för nybörjare. Innan dess ska hon själv passa på att ta ut semester, för att pusta ut efter den intensiva sommaren. - Från och med nästa vecka håller vi stängt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons