Stort område röjt vid Tivolihusen - marklov saknas

Byggnadskontoret i Trelleborg har fått in en anmälan om att någon röjt en stor yta norr om Kustvägen strax väster om Tivolihusen. Det handlar om en yta med både ut- och infart och i ena änden ligger några grushögar upplagda.
Trelleborg • Publicerad 21 februari 2008
Någon har röjt ett stort område norr om Kustvägen strax väster om Tivolihusen. Bild: Tomas Nyberg
Någon har röjt ett stort område norr om Kustvägen strax väster om Tivolihusen. Bild: Tomas NybergFoto: 

Något marklov finns inte för de utförda arbetena. På byggnadskontoret är man undrande över vem som utfört arbetena och varför.

- Vi ska ta kontakt med markägaren nu och fråga vad det är som händer, säger Nisse Norling, stadsarkitekt på stadsbyggnadskontoret i Trelleborg. Enligt min bedömning handlar det om arbeten som kräver marklov.

Genom röjningen har vegetationsridån som dolde Tivolihusen från vägen till viss del försvunnit.

Anmälaren oroar sig också för att det förs ut en massa grus och skräp på Kustvägen från in- och utfarterna till den röjda ytan.

Strax norr om Kustvägen i det här området ligger det planerade nya stora bostadsområdet Maglarps strand. Just nu pågår planarbetet med området där Dagon och NCC planerar att bygga mellan 800 och 900 nya bostäder.

I det pågående arbetet har flera stora problem identifierats, bland annat just de södra delarna av området ned mot Kustvägen, som ligger lågt och är vattensjuka.

En av de planerade utbyggnadsområdena ligger precis norr om den utförda röjningen vid Kustvägen.

Det finns även ett naturvårdsintresse av att bevara den lilla skog som ligger norr om Kustvägen i det här området, som en skyddande zon för fåglar och vilt, bland annat rådjur och harar.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.