Annons

Stort knarktillslag i Trelleborg

Tullen i Trelleborg gjorde ett större narkotikatillslag på tisdagens morgon. Omkring två kilo amfetamin hittades i en utländskregistrerad bil.
Trelleborg • Publicerad 6 augusti 2003

Enligt tullen är amfetaminet värt mellan 600 000 och 800 000 kronor när det säljs på gatan. Två män, 27 och 24 år gamla, sitter anhållna misstänkta för grov narkotikasmuggling och kommer att begäras häktade under fredagen. Amfetaminet upptäcktes när bilen, som kom med färjan från Sassnitz, togs åt sidan för kontroll och en av tullens hundar markerade att det fanns narkotika i bilen. Under det första halvåret i år beslagtog tullen i Trelleborg totalt 17 kilo amfetamin, då är gårdagens beslag inte inräknat. Under samma period i fjor hittades inget amfetamin över huvud taget och under de första sex månaderna 2001 beslagtogs två kilo. Döms männen för grovt narkotikabrott riskerar de mellan fem och tio års fängelse.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons